Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Tusenvis får nakenbilder på mobilen


Profilbilde til Karina

Av Karina
3 måneder siden


Nesten alle har sin egen mobiltelefon, og veldig mange sender bilder til hverandre – for eksempel på Snapchat. De fleste bilder er uskyldige, en selfie fra en venn til en annen.

Men det er også noen som sender nakenbilder til andre.

I februar spurte vi dere på Svarometer om dere hadde blitt spurt om å sende nakenbilder av dere selv, om dere hatt fått nakenbilder av andre og om dere hadde sendt nakenbilder.

Det var veldig mange som svarte, og også ganske mange som både hadde fått og sendt nakenbilder.

  • 7000 svarte at de har chattet med en fremmed
  • Over 1000 har blitt spurt om å sende fra seg nakenbilder
  • 1700 har fått nakenbilder
  • 500 har sendt nakenbilder av seg selv

Har fått nakenbilder

De fire vennene Maria (12), Antonio(12), Sunniva(12) og Tuva(13) er mye på mobilen, særlig på snapchat. De snaper masse hele dagen, men ikke bare med venner de kjenner. Det hender fremmede legger dem til, og noen ganger får de nakenbilder fra eldre snapere de ikke kjenner.

– Jeg har ikke fått nakenbilder, men jeg har blitt spurt om å sende det. Da blokkerer jeg den persponen, forteller Maria.

– Jeg har fått nakenbilder og jeg har blitt spurt om å sende nakenbilder, forteller Sunniva.

– Det har skjedd med meg også. det er ofte ungdommer på 17 år og eldre som sender nakenbilder. Jeg har fått både bilder og videoer, og det er kjempeekkelt, sier Tuva.

Snakk med en voksen

De fire vennene er flinke til å snakke sammen, og de har fortalt foreldrene sine om nakenbildene. De oppfordrer også andre til å snakke med en voksen de stoler på hvis du får nakenbilder eller blir spurt om å sende fra deg nakenbilder.

Men du bør aldri sende fra deg nakenbilder av deg selv, ikke til noen – for du vet aldri hvem som kan finne på å sende dem videre.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.