Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
En politimann dirigerer trafikken i Bozhou i Kina. Det er mye smog og forurensing.
NTB/Scanpix

Vil forby diesel- og bensinbiler i Kina


Profilbilde til Kaspar

Av Kaspar
11 måneder siden


De som bestemmer i Kina vil at landet skal slutte med forurensende diesel- og bensinbiler.

I flere store byer i landet er det problemer med forurensing, både fra fabrikker og biler. Mange steder går folk med munnbind utendørs.

I fjor ble det laget 28 millioner biler i Kina, det er nesten en tredjedel av alle bilene som lages i verden.

Nøyaktig når forbudet kommer er ikke helt klart, men en av sjefene i industridepartementet i Kina sier det skal komme snart.

Både Storbritannia og Frankrike har allerede sagt at de vil forby diesel- og bensinbiler fra år 2040.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.