Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Foto: Reuters

Ville du lært om lykke på skolen?


Profilbilde til Selma

Av Selma
5 måneder siden


Nå skal nemlig lykke bli et eget fag på skoler i India. 1 million skoleelever får nå opplæring i oppmerksomhet, meditasjon, og andre mentale øvelser for å gjøre dem til bedre mennesker. Det var Dalai Lama som lanserte det nye faget. Dalai Lama er en religiøs leder for den tibetanske buddhismen. Ifølge Dalai Lama vil denne typen undervisning gjøre det lettere for elevene å håndtere sinne, hat, angst og frykt.

Helt siden januar har 50 mennesker jobbet med å lage lykke-penusmet til elevene, og 50.000 lærere er nå klare til å undervise i lykke i skoletimer som varer i 45 minutter.

Ville du lært om lykke på skolen?

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.