Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Ruby-kakaobønnen og naturlig rosa sjokolade.
Rosa sjokolade
Barry Callebaut

Ville du spist rosa sjokolade?


Profilbilde til Karina

Av Karina
5 måneder siden


For første gang på 80 år kommer det nå en ny sjokoladevariant.

Alle har sin sjokoladefavoritt: mørk, lys eller hvit. Men hva med farget sjokolade?

Og da da mener vi ikke hvit sjokolade tilsatt en farge, men naturlig farget sjokolade – som rosa!

En av verdens største kakaoprodusenter har nå testet ut naturlig rosa sjokolade. Sjokoladen produseres av røde kakaobønner fra Elfenbenskysten, Ecuador og Brasil.

– Kakaobønner har opprinnelig en lillarosa nyanse, men den fargen forsvinner når du behandler kakaobønnene, før du begynner å lage sjokolade av dem. Den internasjonale produsenten Barry Callebaut har funnet en ny måte å produsere sjokolade på, der de ikke fjerner fargen. Derfor kan de lage rosa sjokolade, forteller sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen.

Han har ikke smakt den rosa sjokoladen selv, men snakket med andre sjokoladesmakere som har spist den.

– Sjokoladen har en helt annen smak enn vanlig sjokolade, men den kan minne litt om hvit sjokolade, sier han.

Enn så lenge er det bare Barry Callebaut AG som produserer rosa sjokolade, men dersom Freia eller en annen stor sjokoladeprousent får lisens, kan det hende den rosa sjokoladen kommer i norske butikker.

Den rosa sjokoladen kan kjøpes først om 6 til 18 måneder.

1
Rosa sjokolade smaker litt som hvit sjokolade
Barry Callebaut
Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.