Hopp til innhold
Vi spurte hva dere synes om de nye reglene? Her kan du se noen av svarene vi fikk fra dere!
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Aldersgrensen på ståhjuling er fjernet


Profilbilde til Johanna

Av Johanna
6 år siden


Trygg Trafikk er redd for flere ulykker nå som mindreårige får bruke små elektriske kjøretøy.

På tirsdag bestemte regjeringen at det skulle bli nye regler for små elektriske kjøretøy som ståhjuling, howerboard og elektriske sparkesykler. Reglene blir nå de samme som for sykkel. Det betyr at det ikke lenger blir noen aldersgrense på 16 år, eller påbud om å bruke hjelm.

– De ligner mye på sykkel og derfor likestiller vi nå slike kjøretøy, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Bekymret for at aldersgrensen fjernes

Trygg Trafikk er bekymret fordi de mener at barn og unge ikke har den samme forståelsen av trafikken som voksne.

– Vi mener at disse kjøretøyene er vanskeligere å håndtere enn en vanlig sykkel. Jeg frykter at vi nå får ulykker, sier Tori Grytli i Trygg Trafikk til NRK.

Hva synes du om de nye reglene?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.