Hopp til innhold
Paraden under Oslo Pride i fjor.
Oslo Pride-parade 2017.
Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Barnehager arrangerer Pride


Profilbilde til NRK Super

Av NRK Super
4 år siden


Flere barnehager i Oslo arrangerer Pride-fest. Barna går med regnbueflagg for å feire homobevegelsen.

Hva er Pride?

Oslo Pride er en årlig festival for LGBTI (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og intersex)-personer, og er Norges største pride-festival. En barnehage i Oslo har arrangert sin egen Pride. De sier de gjør det for å hylle mangfold og at folk er forskjellige.

– Hva tror du barnehagebarn forstår av en Pride-parade?

– Hvis vi forteller om det på en god måte, tror jeg barn forstår hva det er. Regelverket sier at barnehagebarn skal lære om blant annet seksuell orientering. Det er viktig at barn lærer at det finnes forskjellige familier, at det finnes kvinner som er sammen med kvinner og menn som er sammen med menn, sier Nina Corneliussen som jobber med barnehager i Oslo.

– Ordet homo et av de mest brukte skjellsordene i norsk skole, og det er viktig at vi forebygger mobbing og utenforskap på et tidlig tidspunkt, sier hun.

Hun mener opplegget i barnehagen ikke kan sammenlignes med Pride-paraden for voksne.

– Dette er knyttet til en sommerfest i barnehagen, og ikke paraden i Oslo. Dette er på barnas premisser i en sammenheng de kan forstå, sier Corneliussen.

Men det finnes folk som er kritiske til at Pride arrangeres i barnehager.

– Dette er en politisk markering som ikke hører hjemme i barnehagen. Pride har vært en viktig politisk arena for å få gjennom homobevegelsens politiske mål, men du bør ikke arrangere Pride eller 1. mai-tog i en barnehage, sier Vebjørn Selbekk, som er redaktør i den kristne avisen Dagen.

Artikkelen er mer enn år gammel, og er skrevet av Svein Vestrum Olsson NRK.no.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.