Hopp til innhold

Informasjon til skoler og barnehager (2021)


Profilbilde til Patricia

Av Patricia
2 år siden


BlimE-dagen 19. november 2021
NRK Super inviterer alle skoler og barnehager til å danse BlimE-dansen fredag 19. november kl 12:00.
Årets låt heter «Dynamitt» og synges av NRKs egen Nicolay Ramm.

HER finner dere danseinstruksjoner. Bruk dansen vi har laget som et utgangspunkt.

BlimE er NRK Supers årlige vennskapskampanje. Hvert år lager vi en ny BlimE-sang, med tilhørende dans. Når barna øver på å danse sammen, så håper vi det vil skape felles minner og glede, og bedre samholdet i barnehagen, på trinnet og skolen generelt..

Undervisningsopplegg
I år har NRK Super samarbeidet med NRK Skole om undervisningsopplegget til BlimE. Det finner du HER.
Der er det også BlimE-diplomer og BlimE-bingo som du kan laste ned.

Vi håper disse aktivitetene vil bidra å styrke fellesskapet i klassen og til at færre elever føler seg utenfor.
Opplegget er i hovedsak tilpasset barneskolen, men også yngre og eldre barn kan ha gleden av å gjennomføre aktivitetene.

Vi har vært inspirert av Overordnet del – verdier og prinsipper i grunnopplæringen: «Vennskap skaper tilhørighet og gjør oss alle mindre sårbare.
Når vi selv opplever å bli anerkjent og vist tillit, lærer vi å verdsette både oss selv og andre. Elevene skal lære å respektere forskjellighet og forstå at alle har en plass i fellesskapet.»

Fakta om BlimE-kampanjen til NRK Super

Det er alltid noen som ikke liker å danse, noen som ikke får det til, og noen som synes at dansen er for lett. Her oppfordrer vi dere til å tilrettelegge for alle elevene så godt det lar seg gjøre.

Hvis dere har lyst til å filme og vise barna som danser, så film det gjerne og send inn til oss. Vi åpner for innsending i uke 45.
HER finner dere tegnspråktolket versjon av låta. Teksten kan brukes i undervisningen om ønskelig. Både tekstanalyse, tolking og rettskriving kan være tema i timen.