Hopp til innhold

– En vanskelig, men viktig rolle


Profilbilde til Daria

Av Daria
2 år siden


Du kjenner han kanskje fra Skam? David Sjøholt (17) er tilbake på skjermen, men i en mer alvorlig rolle en tidligere.

Miniserien «Ikke din skyld» handler om 12 år gamle Emma som har en barnevakt som er hennes 17 år gamle fetter Jonas. Jonas er hyggelig og snill, men han er også flørtende og tvinger seg på Emma når mammaen hennes ikke er der.

– Jeg sa ja til rollen fordi virket som ekte og viktig rolle. Overgrep er utrolig viktig å snakke om, og mange tør ikke si noe om at slikt har skjedd med dem.

Han legger ikke skjul på at det var ekkelt å spille rollen også.

– Det å skulle ta på noen som faktisk er for ung gjorde det enda mer ekkelt. Det var utfordrende å spille rollen min, men også viktig.

Han er glad for at det nå er over og håper at det kommer positive ting ut av serien.

– Vi kan ikke ha det sånn i verden at noen opplever seksuelle overgrep. I alle fall ikke at de holder det hemmelig og ikke får hjelp!

Han håper alle som ser serien skjønner at det alltid er hjelp å få.

– Jeg er ingen ekspert, men hvis noen hadde fortalt meg at de opplevde overgrep hadde jeg vært bestemt på å skaffe hjelp. Folk vil jo hjelpe også, sier han.

 

Hvis du trenger å snakke om overgrep, snakk med en voksen du stoler på, eller ringe alarmtelefonen på 111 116.

 

Se alle episodene her.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.