Hopp til innhold
Det er mange barn i Norge som sitter på vonde hemmeligheter. Det er det ingen grunn til, overgrep er noe som skal snakkes om.

Derfor snakker vi om seksuelle overgrep


Profilbilde til Daria

Av Daria
7 år siden


Vi skal snakke om overgrep. Hvorfor? Fordi det er viktig, og fordi det er noe som må snakkes om.

Er du en voksen? Klikk her.

 

Det vil bli ekstra mange saker om overgrep og kropp denne perioden. Hvorfor? Fordi overgrep er noe som skjer med 1 av 10 unge. Det vil si at hvis du går i en klasse med tjue elever, så er det mest sannsynlig to elever som opplever overgrep.

 

Hva er overgrep? Det er når noen gjør noe med kroppen din, eller får deg til å gjøre noe med kroppen deres som du ikke vil.

 

Det kan være at noen vil ta på tissen din, puppene dine, at de ber deg kle av deg eller at de ber deg om å ta på kroppen deres. Dette er vanskelig å snakke om, men det er også viktig å ikke holde det hemmelig. Slike hemmeligheter er vonde og holde på, og de vil ikke gjøre mindre vondt med tiden.

 

Du skal aldri være redd for at det er din skyld. Voksne vet veldig godt at dette ikke er lov, og det er aldri barns feil. Det gjelder også de som er mye eldre enn deg.

 

Vi i Super snakker derfor om overgrep denne uka fordi mange ikke tør å snakke om det. Det er dumt, fordi det kan hende at personen som får deg til å føle deg ille, gjør det samme med flere. Hvis vi tør å snakke om det blir det forhåpentligvis mindre slike hendelser.

 

Hvis du har en slik vondt hemmelighet og trenger øyeblikkelig hjelp, så bør du snakke med en voksen du stoler på. Det kan være helsesøster eller en tante eller noen hjemme.

 

Hvis det er krise i hjemmet ditt kan du ringe Alarmtelefonen på 116 111. Det er gratis.

 

 

 

 

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.