Hopp til innhold
MGPjr-finalistene gruer og gleder seg. De skal stå på scenen lørdag kl 19:55 på NRK1

– Gruer og gleder meg


Profilbilde til Kari Anne

Av Kari Anne
6 år siden


– Jeg både gruer og gleder meg, sier Indiana Nikora Johnsen 9 år fra Oslo. Hun er en av de ti finalistene i årets MGPjr.

Tema for årets Melodi Grand Prix jr handler om å være god nok.

Ti forskjellige finalister fordelt på seks solister, to duoer, en kvartett og ett band er nå klare for lørdagens musikkfest. De er glade og nervøse samtidig når de tenker på at de skal synge foran 16 000 elleville publikummere i Telenor Arena. Showet sendes direkte på NRK1 på lørdag kl 19:50.

Alle deltagerne er mellom 8 og 15 år, og tekst og melodi har de laget selv. I forkant har de vært igjennom en musikalsk reise og ikke minst blitt kjent med hverandre og knyttet sterke bånd sammen.

Mange av låtene handler om hvordan barn og unge egentlig har det. Prosjektleder for MGPjr Eva Rutgerson Bie forteller at veldig mange av de 700 innsendte bidragene handlet om å være god nok.

Vi ønsker å vise at man er god nok som man er, og at man ikke behøver å stå helt alene. Dette gjenspeiler seg også i felleslåta til årest finalister; «Sterkere Sammen», sier Bie

 

Her er finalistene i MGPjr 2018

Ada – «Frekk»
Ada er fra Lillestrøm og er vokst opp i en musikkfamilie. Inspirasjon til låta fikk hun fra all snakk om nettmobbing. Hun satt på rommet sitt og i uthuset da hun skrev sangen.

Nameless 5 – «God nok»
Guttebandet er fra Birkeland på Sørlandet. Bandet består av Anders, Børge, Gabriel, Jonas og Mathias og bandet ble til på kulturskolen der de øver en gang i uka. De lagde melodien først, og etterpå lagde de teksten på et skriveverkstede. De ble inspirert til teksten av nyheter om at ungdom er deprimert og stresset. De har tidligere sunget på UKM (UKM; Ung Kultur Møtes er et offentlig kulturtiltak for ungdom mellom 13 og 20 år, og foregår hvert år over hele landet).

4everU – «Forandring»
Kvartetten består av Eline, Savannah, Maria og Bettina. De fire jentene kommer fra Krokstadelva, Mjøndalen, Bærum og Nærsnes, og de synger i kor sammen. Sangen handler om å begynne på ungdomskolen i åttende klasse og bli yngst igjen.

Fredrik – «Je vil væræ en venn»
Fredrik er fra Gardvik i Nord-Odal kommune. Han bidrar med en ballade om vennskap og det å se andre som står alene. «Hvis vi ser noen som står alene, så skal vi gå bort å spørre om den personen vil være med. Det kan kreve mye mot å være den som går bort. Man er kanskje litt redd for hva den personen vil si og hvordan de andre rundt vil reagere», sier Fredrik. Dette inspirerte han til å skrive sangen.

Fyah Yardie – «Lære»
Leo er fra Stovner i Oslo og har tatt artistnavnet Fyah Yardie. Han har vokst opp med reggae, jamaicansk dancehall og rap. Han begynte å rappe da han var 9 år. Teksten handler om å lære, lære livets skole og at vi alle lærer av våre feil.

Nolea – «Bare du og jeg»
Duoen Nolea består av Nora og Olea fra Drammen. Drammensjentene har kjent hverandre siden første klasse, og har vært venner siden da. Sangen deres handler om vennskap, og de var i akebakken da de startet å lage sangen.

Ammy – «Trenger ikke»
Amelia har tatt artisnavnet Ammy. Hun er fra Asker og har vokst opp i en musikalsk familie. Høsten 2017 opplevde hun en litt kjip periode som inspirerte henne til teksten i sangen. Sangen handler om at hun kunne klart seg uten verden, men ikke uten sin venn.

Indiana – «Følge hjertet»
Indiana fra Oslo og er den yngste deltakeren i år. Hun skrev låta etter hun hadde lest en bok om mobbing.

Twilight – «Fortapt i skumringen»
Zidan er fra Mortensrud i Oslo. Han har tatt artistnavnet Twilight og deltar med raplåta «Fortapt i skumringen». Selv har han opplevd både vanskelige og fin ting og klart å stå støtt i seg selv. Dette inspirerte han til å skrive sangen. Den handler om å se både mørke og lyse sider ved livet, siden twilight som betyr skumring er både mørkt og lyst.

Unknown – «Bussen heim»
Duoen Unknown er fra Nesna og er det eneste nordnorske bidraget i år. Duoen som består Emma på vokal og Linn på gitar. Låta er skrevet av Emma og handler om foreldre som ikke er sammen lenger. Sangen er en gladsang selv om tema kan virke trist. Musikken for Emma betyr at kjærligheten til foreldrene hennes er der uansett hvor ofte hun må velge den ene eller den andre bort. Det kan være en glad sang hvor hun synger at hun er glad i begge, men hun er ganske sikker på at den oppfattes mer som en trist sang.



Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.