Hopp til innhold
Kongepuddelen Molly blir brukt som et tillegg i leseopplæringen ved blant annet Eide skole i Grimstad.
Kongepuddelen Molly er lesehund

Molly lærer barn å lese


Profilbilde til Frank

Av Frank
6 år siden


Kongepuddelen Molly er foreløpig en av få hunder som brukes for å hjelpe å lære barn å lese ved norske skoler.

Nå vil forskere finne ut om barn lettere lærer å lese ved hjelp av hund. Resultatet kan få betydning for om det settes inn flere hunder i skolen.
– Det vil jo være interessant for å se om det er fornuftig å øke bruken av lesehunder, sier forsker i pedagogikk Andreas Reier Jensen ved Universitetet i Agder.

– Finner ro
En lesehund er en godt trent hund, som er glad i mennesker og særlig barn. Hunden er trent til å sitte eller ligge i ro ved siden av et barn som leser høyt. Barnet kjenner nærheten til hunden og slapper mer av.
– Da er det ofte at barnet finner ro og begynner å konsentrere seg om lesingen, og opplever lesingen som en positiv ting, sier hundefører og eier Carol Østby.
Både flinke lesere, og barn som sliter med å lese, får lese høyt for Molly.
– Hunden har god pels, som barna kan ta på og kose med. Så glemmer de alt annet, og bare leser, sier Østby.

Så langt har forskeren sett at innholdet og selve fortellingen i bøkene som blir lest, kommer bedre frem når barna leser høyt for Molly.

Kunne du tenke deg å lese for Molly?

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Miriam Grov.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.