Forsiden NRK Super

Hopp til innhold

– Dette er Ragnarok!


Profilbilde til Daria

Av Daria
9 måneder siden


Lørdag var det norsk finale i det nye Minecraft-spillet Ragnarok. Hvem tapte og hvem som kom videre til den Nordiske Finalen 14.oktober – det kan du se her!

Vet du ikke hva Ragnarok er – her finner du alt om deltagerne og konkurransen!

Ragnarok er et episk Minecraft-spill med 100 spillere på samme bane! Fire YouTubere og deres 100 følgere skal møtes til et episk spill – et «vinn eller forsvinn»-spill på en minecraftserver som er laget spesielt for dette. Ragnarok er rett og slett et spill utviklet av FlippKlipp for å skape et nytt eventyr i det kjente spillet.

 

Spillet går tilbake i tid, til da de norrøne gudene herjet vilt og la verden i ruiner. Hvem står igjen som vinner? Hvem er best på spillet, og hvem har ressurser og fans til å overleve i en kamp om verdenen?

Taperne kommer ikke til den Nordiske Finalen hvor Norge, Finland, Danmark og Sverige kjemper mot hverandre om den store æren.

Hvordan funker det?

  • Verdenen er delt inn i fire deler, en for hvert land.
  • Hvert land har to bygg: Et tårn og en utpost. Begge kan angripes av de andre lagene, og man må passe på å beskytte byggene sine.
  • Når utposten blir ødelagt av et annet lag, kan ikke spillerne oppstå på ny etter de dør. Det er altså utposten som holder spillerne i live.
  • Når tårnet blir ødelagt, er det Youtuberne som ikke lenger kan «respawne» etter at de dør.
  • Man får penger, og det finnes en butikk der man kan kjøpe hjelpemidler som våpen og rustning eller muligheten til å gå fortere.
  • Når både tårnet og utposten er ødelagt, og YouTuberne og alle lagmedlemmene på det laget er tatt ut, er laget ute av spillet.

En spiller kan velge å være defensiv og forsvare lagets tårn, eller være aggressiv og forsøke å angripe andre lags tårn eller spillere.

Hva skjer – og når?

Lørdag 16. september klokken 11:30 var det norsk finale. Da skal fire norske Youtubere kjempe om å være med på den nordiske finalen sammen med sine seere.

Lørdag 14. oktober klokken 11:30 er den store nordiske finalen! Da er det tre YouTube-kjendiser fra hvert land, alle Youtuberne har med seg sine spillere. Til sammen 200 nordiske spillere samtidig.

 

Kan jeg og vennene mine spille Ragnarok?

Ja! “Ragnarok mini-game” er nå åpen for at alle som vil spille og det er helt gratis. For å være med må du ha Minecraft på en datamaskin. Du kan altså ikke bruke mobil, nettbrett, iPad, eller XBox.

I Minecraft går du via Multiplayer (flerspiller) og kobler til med IP-adressa: ragnarok.minecraftfest.no. Når du har logget på, møter du andre spiller i en lobby. Spillet starter når lagene er fylt opp. Det vil være to personer på hvert lag og totalt 8 personer per spill.

Legg inn en kommentar på FlippKlipp på Youtube om du ønsker en forbedring i spillet eller du oppdager en feil. Håper du har det gøy med det nye spillet!

Kan jeg være med i den norske og nordiske finalen selv om jeg ikke spiller?

Ja under finalene kan du det! Du kan nemlig være med å påvirke spillet på flere nivå:

  • Tors Hammer: Tors Hammer er en ødeleggende eksplosjon som vil påvirke spillet og det er du som kan trykke og være med å bestemme hvor den skal slå til. Les mer om Tors Hammer her! Tors hammer er ikke aktivt i «Ragnarok-mini-game»
  • Du har også muligheten til å heie frem de som skal vinne ved å hjelpe dem på vei. Man kan sjekke hvilken taktikk motstanderne har og sladre på de andre, eller man kan plante unyttig informasjon hos konkurrenten? (uff, litt dårlig gjort kanskje?!) Ghosting heter det i eSport og det kan jo bli rimelig kaotisk og gøy når seerne får påvirke og bestemme utfallet.

Dette er deltagerne i den norske finalen

I den norske finalen kjemper fire norske Youtubere mot hverandre. De har med seg 25 spillere hver. Tre av lagene går videre til den nordiske finalen, hvor de skal kjempe mor lag fra Danmark, Sverige og Finland.

Grønt lag: Ruben Vareide (26)

 

Fra Bamble
8400 abonnenter
Begynte med Youtube i 2013, som animatør for broren Dennis. Ble raskt en del av ensemblet til Prebz & Dennis
Youtube: Schrauben

Rødt lag: Fredrik L. Hagen (17)

 

Fra Trondheim
36500 abonnenter
Begynte med YouTube i 2015
Youtube: N0rdavinden

Blått lag: Helena Werp (17)

 

Fra Oslo
6 000 abonnenter
Begynte med YouTube i slutten av 2015
Youtube: helenawerp

Gult lag: Emil Walseth (17)

 

Fra Nesodden
10 000 abonnenter
Begynte med YouTube aktivt rundt begynnelsen av 2016.
Youtube: emwaAdventure

Disse fire YouTuberne fra Norge skal sammen med sine lag konkurrere om de tre plassene i den nordiske finalen. I den nordiske finalen får hvert lag ta med seg 15 spillere hver.