Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Foto: NTB scanpix

Russland kastet ut av OL i 2018


Profilbilde til Johannes

Av Johannes
6 måneder siden


Den internasjonale olympiske komité (IOC) bestemte i går kveld at Russland utestenges fra vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea.

 

Det betyr at Russland som nasjon ikke får delta i de olympiske lekene. Grunnen til at de gir Russland denne straffen, er fordi de under vinter OL i 2014 hjalp utøverne sine med å jukse ved at de dopet seg.

 

Men selv om Russland er utestengt fra OL, finnes det likevel et håp. De utøverne som kan bevise at de er rene, altså at de ikke har dopet seg, kan få delta med nøytralt flagg og med navnet «Olympisk utøver fra Russland (OAR). Hvis noen av de russiske utøverne skulle komme høyt på resultatlisten – på første-, andre-, eller tredjeplass – vil det ikke bli markert med den russiske nasjonalsangen og flagget deres under medaljeseremonien. Isteden vil man kunne høre OL-hymnen og se OL-flagget.

 

Til nå er 25 russere diskvalifisert fra Sotsji-OL og utestengt fra OL på livstid etter at man fant ut at de hadde dopet seg. Russland har dermed mistet 11 av sine 33 medaljer fra OL i Sotsji i 2014, men flere utøvere har varslet at de vil nekte å returnere medaljene.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.