Hopp til innhold

Selger ikke lenger indianerkostymer


Profilbilde til Ane

Av Ane
7 år siden


I Canada har en stor butikkjede som heter Walmart valgt å ikke lenger selge indianerkostymer til Halloween.

 

I går ble det snakket mye om at finansminister Siv Jensen kledde seg ut som en indianer da hun deltok på en temafest. Samtidig har de samme debatten i Canada, hvor butikkjeden Walmart nå har valgt og ikke lenger selge indianerkostymer til årets Halloween skriver nyhetskanalen CBC.

Grunnen til det er at i Canada bor det veldig mange forskjellige indianerstammer, og indianerne er de som bodde først i Canada.

1
Bildet er fra 1940 og viser indianerstammen Iroquois,de har kledd seg i tradisjonelle klær for å vise turister hvordan deres forfedre levde.
Foto: NTB Scanpix

På 1500-tallet ble Canada oppdaget av Frankrike og etterhvert England. Fra disse landene flyttet det mennesker til Canada. Europerne som kom behandlet ikke indianerne som bodde der fra før noe fint.

Derfor mener indianerne nå at det er helt feil å bruke deres tradisjoner og kultur som et kostyme.

Walmart har nå hørt på indianerne og fjernet kostymet fra butikkene sine.

Butikken vil heller ikke selge kostymer som arabisk sjeik-kostyme lenger.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.