Hopp til innhold
Sovende jente.
Når det er varmt ute, er det mange som synes at det er vanskelig å sove. Er du en av dem?
Foto: Colourbox

Sliter du med å sovne i varmen?


Profilbilde til Selma

Av Selma
6 år siden


Nå som det er varmt i store deler av landet er det mange som sliter litt ekstra med å sovne.

– Nordmenn er ikke vant til varme netter, så flere sliter nok med søvnen. Den ideelle sovetemperaturen er 30 grader inntil kroppen. Om vinteren hjelper dynen oss med å holde denne, men om sommeren må det ofte motsatte grep til, sier professor Ståle Pallesen.

Her er tipsene som kanskje kan hjelpe deg med å få sove når varmegradene er mange.

  1. Sjekk at ikke soveromsdøren er igjen, så det blir kokende varmt der inne. Den beste sovetemperaturen i rommet er på rundt 18 til 20 grader.
  2. Varm luft stiger, noe som betyr at det er kaldest mot gulvet. Om du har en kjeller det er mulig å sove i , sov der. Du kan jo også sove ute på verandaen.
  3. Unngå for mye dagslys før du sovner, da sovner du raskere.
  4. Kle deg lett! Ikke sov med klær eller noe annet som varmer.

Hva er ditt beste tips?



Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.