Hopp til innhold

Temadager om psykisk helse


Profilbilde til Nikolai

Av Nikolai
6 år siden


De aller fleste barn og unge i Norge har det fint, men 15-20% sliter med vonde følelser. Alle kan være lei seg, sinte, engstelige eller ensomme. Når vi ikke snakker om de vonde følelsene, kan de bli mye større og verre enn de trenger. Det kan være vanskelig å fortelle om følelser, derfor vil NRK Super snakke om psykisk helse. Psykisk betyr tanker og følelser. Helse betyr å holde seg frisk og å få hjelp hvis du blir syk. Psykisk helse handler altså om å holde tanker og følelser friske.

12.-14. november har vi tema psykisk helse her i Super. Du kan se ekte historier om barn og unge med vonde følelser, svare på spørsmål om psykisk helse i appen Svar-o-meter, snakke med oss i kommentarfeltet og mye mer.

Mange skoler skal også snakke om psykisk helse denne uken. Det er fordi det er viktig at alle forstår følelsene sine. Hvis du har vanskelige følelser og tanker som ikke går over, eller du ikke har det bra, så må du ha hjelp. Om du ikke har en trygg voksen å snakke med hjemme eller på skolen kan du ta kontakt med Kors på halsen. Her kan chatte eller snakke på tlf. 800 33 321 om akkurat hva du vil, helt anonymt og gratis.



Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.