Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

To juniorverdensrekorder på under én uke


Profilbilde til Johannes

Av Johannes
5 måneder siden


To verdensrekorder på under en uke – det er bra jobba!

 

Det norske skøytetalentet Allan Dahl Johansson (19) har i løpet av under én uke satt to verdensrekorder i juniorklassen på 3000 meter. Det hele skjedde byen Salt Lake City i USA. Verdensrekorden på 3000 meter skøyter i juniorklassen er nå altså godt under fire minutter; 3.41.19. Johansson slår dermed den gamle verdensrekorden, tatt av Håvard Bøkko i 2006, med to sekunder.

 

Hva betyr det for deg å sette ny verdensrekord?

– Det betyr mye. Jeg håper den står ut sesongen. Det er junior world cup her i mars, så jeg håper ingen tar den da, sier Johansson.

 

Landslagstrener Sondre Skarli er kjempefornøyd med tiden til Johansson.

– Han knuste verdensrekorden med nesten to sekunder og gikk et jevnt og godt løp. Han hadde mange gode runder i starten og kjempet hele veien inn, sier Skarli.

 

Sist helg satte 19-åringen juniorverdensrekord på 1500 meter i Calgary på tiden 1.43.15 og ble med det nr. 5 i verdenscupen i seniorklassen.

 

Hva tror du om utviklingen hans?

– Jeg tror utviklingen bare går en vei for Allan. Klart vi kan ikke forvente at det går i den kurven det har gjort nå. Han har hatt en voldsom fremgang i sesongstarten her. Nå gjelder det å ta små steg hele veien og han er allerde høyt oppe i verdenstoppen for senior, sier Skarli.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.